A valódi siker igazi örömöt hoz – Maurizio bizonyságtétele

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Mt 11:28

Olaszországban születtem, a szüleim hívő környezetben neveltek, én azonban nem érzékeltem Isten közelségét azokban az időkben.  Kamaszként részt vettem a vallásos alkalmakon, amik tele voltak liturgikus gyakorlatokkal, de én mindezt üresnek láttam. Később megismerkedtem egy lánnyal – aki a feleségem lett – és a 90-es évek elején Magyarországra költöztem.

Elindítottunk ketten egy vállalkozást, azon dolgoztunk szüntelenül. A munka volt számomra minden: abban kerestem az örömöt, boldogságot, sikereket. De valójában legbelül nem éreztem megelégedettséget.  Ezt a vágyat igyekeztem elérni, sikerélményeket kerestem más területeken, különböző hobbikban és házasságon kívüli kapcsolatokban. Mindenbe, amibe belekezdtem, teljes erőbedobással, anyagi erőforrásaimat meghaladóan vágtam bele, olyankor megszűnt körülöttem minden egyéb. Nem hallgattam senkire, elhanyagoltam a családomat, a gyerekeimet, a munkámat és a baráti kapcsolataimat.

Egy napon a feleségem megelégelte a helyzetet, válni akart és külön költöztünk. Ekkor ráébredtem, mennyire egyedül maradtam nem volt körülöttem senki, akihez fordulhattam volna. Reménytelen helyzetben voltam, nem láttam kiutat és azt gondoltam véget vetek mindennek. Altatókat vettem be és vártam a hatást. De ekkor  egy hangot hallottam  ami azt mondta, hogy hívjak fel egy bizonyos személyt, egy régi ismerőst, aki korábban beszélt nekem Jézusról. Ahogy meghallotta, mit tettem, értesítette a nejem, kihívták a mentőt és ott voltak végig mellettem. Onnantól kezdve az életem lépésről lépésre kezdett változni.

A lábadozást követően feleségem  és én is elkezdtünk járni egy gyülekezetbe. Kezdtük megtapasztani azt a kegyelmet és szeretetet, amit Jézus Krisztus ad minden embernek, akik elfogadják Őt Megmentőjüknek. Nem akartam már a bűneimmel tovább élni, új életet akartam.  Ahogy meghallottam, hogy ez lehetséges, hogy van újjászületés, emellett döntöttem és bemerítkeztem. A régi életemet ott hagytam a víz alatt és egy teljesen új élet kezdődött a számomra.

Ebben az időszakban volt egy álmom: egy kertben voltam, körülöttem minden csupa zöld és olyan békességet éreztem, mint előtte még sohasem.  Néhány férfi volt körülöttem, akik bemutattak valakinek, akinek az arca boldogságot sugárzott és a mosolya megnyugtató volt. Átölelte a vállam és egy tálra mutatott, amiben magok voltak és ezt mondta: Edd meg ezeket a magokat egytől-egyig és ezeken keresztül meg fogod ismerni az én szeretetemet és az örök élet tervét, amely minden ember számára elérhető, akik bennem hisznek.

Tudom, hogy ezek a magok a Biblia szavai, ezek vezetnek el az igazsághoz és a valódi élethez, amit csak Jézuson keresztül érünk el.

Kedves Olvasó, az én életem, ahogy a feleségemé és a családomé együttesen azóta gyökeresen megváltozott! Megtaláltam azt a békességet, stabilitást, szeretetet, sikert és biztonságot, amit korábban máshol hiába kerestem. Egyetlen hobbim van mára, az a motorozás és ezen keresztül szeretném sok emberrel, motorosokkal megismertetni Jézust, a Megmentőt.

Ezért nem tehetek mást, csak bátorítani tudlak, hogy tedd meg ezt a lépést, add át az életed az egyetlen Megmentőnek, aki szeret téged és terád vár, Jézus Krisztusnak!

Ragonese Maurizio

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .